Formand for Lærerkommissionen Per B. Christensen præsenterer rapporten om lærernes arbejdstid for lærernes tillidsrepræsentanter.

1800 tillidsfolk til stormøde om lærer-arbejdstiden

Lærerkommissionens rapport bliver i dag præsenteret for lærernes og skoleledernes tillidsrepræsentanter på et stormøde i Odense.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formand for Lærerkommissionen Per B. Christensen fremlægger kommissionens rapport for lærernes tillidsrepræsentanter, og formand for KL Jacob Bundsgaard skal også på talerstolen.

Tillidsrepræsentanterne fra folkeskoler over hele landet kom fra morgenstunden kørende i busser til Odense Congress Center for at blive klogere på, hvad der står i den rapport om arbejdstid, som Lærerkommissionen fremlagde i går. Flere stole måtte bæres ind, da salen hurtigt blev helt fyldt.

Her er kommissionens anbefalinger til en ny arbejdstidsaftale

Danmarks Lærerforenings formand Anders Bondo bød velkommen til mødet.

"Hjertelig velkommen til dette TR-møde. Deltagerne er tillidsvalgte i DLF og Skolelederforeningens lokale repræsentanter, som vi har valgt at bringe sammen til en præsentation af den rapport, som Lærerkommissionen kom med i går".

Anders Bondo fortalte, da han bød velkommen til formand for Lærerkommissionen Per B. Christensen, at da han ved overenskomstforhandlingerne i 2018 sad i Forligsinstitutionen med blandt andre formand for KL Jacob Bundsgaard og KL's topforhandler ved overenskomsterne Michael Ziegler. Ved forhandlingerne gav de hinanden et håndslag på, at de nu ville prøve at skabe et bedre samarbejde omkring skolen.

"Vi kaldte det Ny start. En del af Ny start er den rapport, som vi får præsenteret her i dag. Det er ikke en facitliste, men det er en inspiration til det arbejde, som nu går i gang mellem KL og LC om at få skabt en ny god arbejdstidsaftale. Men rapporten er kun en del af Ny start. Ny start handlede om, at nu skulle vi prøve at skabe nogle bedre samarbejdsrelationer efter en lang periode præget af et meget højt konfliktniveau. Det synes jeg på mange måder er lykkes. Det er i det lys vi skal høre på Per B Christensen lige om lidt. Nu får vi ny inspiration til, hvordan vi kan komme videre".  

"Parterne ville ikke kunne enes om en aftale med et max undervisningstimetal"