500 kroner per elev vil det ifølge Dansk Folkeparti koste at skabe bedre indeklima på folkeskolerne

Ærlig undervisningsminister: Vi har ikke råd til at forbedre skolernes indeklima

Folketinget førstebehandlede i går Dansk Folkepartis lovforslag om forbedring af skolernes indeklima. Der er ikke råd, og det er desuden kommunernes ansvar, sagde ministeren i den sammenhæng.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk Folkeparti har fremsat et lovforslag, som pålægger regeringen at udarbejde en handlingsplan for forbedring af indeklimaet i alle skoler inden udgangen af igangværende folketingsår.

Lovslaget vil blandt andet sikre, at der etableres lovpligtige tilsyn med skolernes ventilationsanlæg og give Dansk Center for Undervisningsmiljø udvidet mulighed for at foretage tilsyn på skolerne.

"Det kommer til at koste spidsen af en jetjager", var den klare melding fra Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun skulle forklare hvorfor regeringen ikke kunne støtte Dansk Folkepartis beslutningsforslag til et bedre indeklima i landets skoler.

Det er i øvrigt en opgave, der ligger bedre hos kommunerne, uanset at den er vigtigt og desuden vender 'den tunge ende nedad', lød det fra ministeren. Hun forslog at invitere kommunerne til dialog om problemet.

DLF og DF: Retten til frisk luft og et godt indeklima

500 kroner per elev

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl udfordrede ministerens logik ved at sige, at det ville koste 500 kroner per skolebarn at løse problemet.

Det er småpenge både i forhold til de samlede udgifter til skolen og i forhold til det faglige udbytte, det formodes at give, lod han forstå.

Jens Henrik Thulesen Dahl forslog desuden at Dansk Center for Undervisningsmiljø kunne sættes i gang med at kontrollere skolernes indeklima.

"Det er dejligt med gode hensigter, men de er nok blevet ytret hvert år de sidste 30 år", udtalte Dansk Folkepartis ordfører, som gennem debatten fastholdt, at kommunerne ikke burde kunne kræve flere penge for at løse opgaven, for det er de allerede forpligtet til at gøre under den nuværende lovgivning.

Indeklimakrigeren kommer

Trods principiel opbakning til en indsats for forbedring af folkeskolernes indeklima fra Enhedslisten til Nye Borgerlige var der ikke flertal for at Dansk Folkepartis lovforslag.

Planen er derfor nu, at Børne- og Undervisningsudvalget arbejder videre med lovforslaget i det kommende år.

Indeklimaforskere: Det er ikke nok at åbne vinduet

Læs mere

Læs en transskribering af hele debattenher

Powered by Labrador CMS