Fysisk arbejdsmiljø
10   23

Ærlig undervisningsminister: Vi har ikke råd til at forbedre skolernes indeklima

Folketinget førstebehandlede i går Dansk Folkepartis lovforslag om forbedring af skolernes indeklima. Der er ikke råd, og det er desuden kommunernes ansvar, sagde ministeren i den sammenhæng.

Dansk Folkeparti har fremsat et lovforslag, som pålægger regeringen at udarbejde en handlingsplan for forbedring af indeklimaet i alle skoler inden udgangen af igangværende folketingsår.

Lovslaget vil blandt andet sikre, at der etableres lovpligtige tilsyn med skolernes ventilationsanlæg og give Dansk Center for Undervisningsmiljø udvidet mulighed for at foretage tilsyn på skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det kommer til at koste spidsen af en jetjager", var den klare melding fra Pernille Rosenkrantz-Theil, da hun skulle forklare hvorfor regeringen ikke kunne støtte Dansk Folkepartis beslutningsforslag til et bedre indeklima i landets skoler.

Det er i øvrigt en opgave, der ligger bedre hos kommunerne, uanset at den er vigtigt og desuden vender 'den tunge ende nedad', lød det fra ministeren. Hun forslog at invitere kommunerne til dialog om problemet.

500 kroner per elev

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl udfordrede ministerens logik ved at sige, at det ville koste 500 kroner per skolebarn at løse problemet.

Det er småpenge både i forhold til de samlede udgifter til skolen og i forhold til det faglige udbytte, det formodes at give, lod han forstå.

Jens Henrik Thulesen Dahl forslog desuden at Dansk Center for Undervisningsmiljø kunne sættes i gang med at kontrollere skolernes indeklima.

"Det er dejligt med gode hensigter, men de er nok blevet ytret hvert år de sidste 30 år", udtalte Dansk Folkepartis ordfører, som gennem debatten fastholdt, at kommunerne ikke burde kunne kræve flere penge for at løse opgaven, for det er de allerede forpligtet til at gøre under den nuværende lovgivning.

Trods principiel opbakning til en indsats for forbedring af folkeskolernes indeklima fra Enhedslisten til Nye Borgerlige var der ikke flertal for at Dansk Folkepartis lovforslag.

Planen er derfor nu, at Børne- og Undervisningsudvalget arbejder videre med lovforslaget i det kommende år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ