Tysk
1   6

Aalborg Universitet lukker ned for tysk og spansk

Fra næste sommer stopper Aalborg Universitet med at optage studerende, der ønsker at læse tysk eller spansk. Optaget har været for lavt, lyder det fra Aalborg Universitet.

Det har længe været en udfordring at få de unge til at vælge en sproglig uddannelsesvej. Det har nu fået Aalborg Universitet til at lukke for optag af nye studerende efter næste sommer, der ønsker at læse tysk.

Det meddelte Aalborg Universitet i fredags. Bare fem studerende startede i sommer på bacheloruddannelsen i tysk på Aalborg Universitet. Og det er ikke nok, lyder det fra dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier til DR Nordjylland.

"Vi kan ikke trylle. Der er andre ting, som de unge mennesker vil for tiden, og det synes jeg er brandærgerligt, men nu har vi taget konsekvensen af det", udtaler han til DR Nordjylland.

Tysk er ikke den eneste sprog, der forsvinder fra Aalborg Universitet. Spansk lukker nemlig også. Det vil dog stadig være muligt at læse universitets anden spansk-sprogede uddannelse Spansk Sprog og Internationale Studier.

Artiklen fortsætter under banneret

Fremover vil det kun være muligt at læse tysk i København, Aarhus og Odense, mens spansk kun vil være at finde i landets to største byer.

Rettet den 26. november: Før fremgik det af artiklen, at Aalborg Universitet lukker helt ned for spansk. Fremover vil det imidlertid stadig være muligt at læse uddannelsen Spansk Sprog og Internationale Studier.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.000 andre er allerede tilmeldt