Tysk
2   12

Dyk i andelen af elever med tysk på højniveau

Andelen af elever med tysk på a-niveau var lidt lavere på landets gymnasier sidste år end for seks år siden. Det skyldes dog formentlig mere økonomisk pressede gymnasier end faldende interesse for sproget, vurderer gymnasiernes tysklærerforening.

Andelen er i perioden fra 2010 til 2016 faldet med 0,3 procentpoint, da der sidste år var 8,8 procent mod 9,1 procent i 2010 af elever på landets gymnasier, som øvede tyske verber på højeste niveau.

Det viser en gennemgang af tal fra Undervisningsministeriet, som Flensborg Avis foretaget.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge formanden for Tysklærerforeningen for Gymnasiet og HF Lise Høyer skyldes faldet formentlig, at gymnasierne ikke længere har råd til at oprette små hold.

"Gymnasierne skal jo spare 2 procent om året, så der er færre gymnasier, som vælger at oprette små hold. Hvis der kun er fem tysk på a-niveau, så vil der være mange steder, hvor de så ikke opretter holdet, og det er virkelig ærgerligt", lyder det fra formanden til folkeskolen.dk/tyskfransk

Tyskforeningen: Folkeskolereformen vil føre til stigning

Hun håber dog på, at udviklingen vil vende i fremtiden, efter at folkeskoleeleverne siden folkeskolereformens start nu har tysk på skemaet fra 5. klasse.

"Det håber vi bestemt får en effekt. Vi har i en del år haft været udfordret af, at elevernes tyskniveau varierer meget, når de kommer fra folkeskolen. Vi håber på, at der fremover bliver flere, da flere vil komme med et højere niveau og større motivation for tysk", fortæller Lise Høyer.

Regeringen iværksatte en ny Tysklands-strategi februar sidste år, som blandt andet skulle løfte interessen for tysk. Men det er ifølge formand for Københavns Universitet styregruppe for den sprogstrategiske satsning Jens Erik Mogensen ikke sket.

"Jeg har ikke kunnet mærke, at der er blevet rettet et større fokus på tyskkundskaber efter for eksempel tysklandsstrategien. Men det er klart, når politikerne ikke rigtig finder nogle penge til at støtte indsatsen", siger han til Flensborg Avis.

For at styrke elevernes interesse for tysk laver Tysklærerforeningen for gymnasiet og HF blandt andet brobygningskonferencer i samarbejde med Tysklærerforeningen for Grundskolen og Handelsskolernes Tysklærerforening. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.751 andre er allerede tilmeldt