"”Det er helt afgørende, at så mange som overhovedet muligt får en uddannelse. Både for den enkelte unge og for samfundet som helhed. Derfor er de her tal selvfølgelig bekymrende. Men der er også nogle helt ekstraordinære omstændigheder lige nu. Vi har et brandvarmt arbejdsmarked, så det kan være tillokkende for mange at tage et ufaglært job i stedet for at begynde på en erhvervsuddannelse", siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Fem procent færre er startet i gymnasiet denne sommer

Færre elever er i august 2021 startet på en ungdomsuddannelse sammenlignet med årene før, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet. Blandt andet har de gymnasiale uddannelser har oplevet et fald i tilgangen på cirka fem procent. Lidt flere har dog valgt 10. klasse, og ministeriet formoder, at nogle på grund af corona har udskudt et planlagt udlandsophold til i år, og at de så vil søge ind på en ungdomsuddannelse næste år.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

uvm.dk: Fald i tilgangen til ungdomsuddannelserne i august 2021

Powered by Labrador CMS