... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny redaktør

Som et særligt punkt fra et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde forelå en indstilling til hovedstyrelsen om ansættelse af ny ansvarshavende redaktør for Folkeskolen. Blandt 27 ansøgere pegede forretningsudvalget på Thorkild Thejsen. Indstillingen blev tiltrådt.

Sort og hvidt om folkeskolen

I forening har finansministeriet og undervisningsministeriet udgivet »Hvidbog over folkeskolen«.

I den anledning blev afholdt pressemøde, hvor såvel undervisningsminister Bertel Haarders forelæggelse som et hastigt blik i hvidbogen gav indtryk af, at økonomien spiller hovedrollen, mens pædagogikken henvises til at spøge i kulissen. Budskabet til kommunerne var: »Nu skal udgifterne tilpasses det faldende elevtal«.

Folkeskolen nummer 34, august 1987

Nyt fra Århus

Lige før sommerferien fejredes Taleinstituttets 50-års-jubilæum med en reception i Taleinstituttets have. I anledning af jubilæet udgav undervisnings- og kulturforvaltningen et festskrift, som blev redigeret af instituttets tidligere forstander, Knud Rasmussen, og med artikler skrevet af instituttets medarbejdere. Festskriftet giver et fint billede af instituttets tidligere og nuværende virksomhed.

AviS81 nummer 6, september 1987

Forbrugeroplysning - ja tak

Gennem mere end 50 år har Statens Husholdningsråd arbejdet i forbrugernes interesse.

Men i Industriministeriet skal der nu ændres struktur. Med i planerne er oprettelse af en Forbrugerstyrelse. Styrelsen tænkes sammensat af Statens Husholdningsråd, Forbrugerombudsmanden og Forbrugerklagenævnet. Begrundelsen er alene et ønske om effektivisering - siges der.

Vi skal fortælle industriministeren, at det forsøgs- og undersøgelsesarbejde, Statens Husholdningsråd foretager i egne laboratorier, er det nødvendige grundlag for en kvalificeret forbrugeroplysning. Det er en dødssynd, hvis laboratorierne nedlægges.

Som husholdningslærere har vi en særlig forpligtelse til at blande os i debatten og støtte et fortsat uafhængigt Statens Husholdningsråd, der arbejder på forbrugernes præmisser.

Husholdningslæreren nummer 11, august 1987

Powered by Labrador CMS