Mobningens frygtelige historier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Jeg blev en periode flere gange hver aften ringet op med trusler om, at jeg ville blive smadret efter skoletid. For at slippe for at komme i skole bilder man sig selv ind, at man har ondt i maven eller hovedet bare for at slippe for de fire-seks timers skole, bare for at kunne slappe af, bare en dag, uden at tænke over hvad man spiser, siger, gør, hvad tøj man har på eller noget andet«.

Sådan fortæller en 24-årig mand i sin beretning om skoleliv med mobning. Forskerne bag Danmarks Pædagogiske Universitetsskoles mobbeforskningsprojekt eXbus har opfordret voksne danskere til at fortælle om mobning i deres barndom, og ti af disse beretninger kan nu læses på projektets hjemmeside.

»Midt i al den tørre analyse kan det være vigtigt også at vise, hvordan mobning faktisk ser ud for dem, det drejer sig om, når de selv sætter ord på de følelser og erindringer, mobningen har givet - som for eksempel her, hvor voksne tænker tilbage«, siger professor Dorte Marie Søndergaard, der er leder af forskningsprojektet.

Læs beretningerne på www.exbus.dk