... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så var den dér igen.

Festivalen! Med fuldt hus, forventninger, rejser, soveposer, busser.

Og så gik det, som det skulle. Så godt som. Teater og musik var der i hvert fald masser af. Og de tekniske rammer for os publikummer at se særligt fine. En samlende restaurant med underholdning. Og så alt det løse.

Min flerårige rolle som publikum er i hvert fald herlig! Jeg får aldrig nok af forventning, spænding, glæden ved at aflevere sin forestilling, sin idé.

Der er lærere, der synes, der er meget arbejde med sådanne store festivaler hvert år. Vestsjælland er parat i 92. Både elever, lærere og publikummer.

Lasse, aviS81 nummer 5, juni 1991

Fast food eller slow food.

Sociolog Margit Groth siger: »Færdigretter og halvfabrikata er blevet en nødvendig del af mange danskeres hverdag og en ønsket mulighed for andre. Samfundsudviklingen de sidste 40-50 år har medført, at mange familier har et behov for hurtig madlavning, og at de, der ikke har lyst til at bruge deres liv på at lave mad, kan slippe for det, uden at det behøver at få betydning for deres sundhed. Det må ernæringsoplysere erkende. Ellers risikerer de at give en stor gruppe mennesker dårlig samvittighed over ikke at spise hjemmelavet mad og dermed støde en vigtig målgruppe for ernæringsoplysningen fra sig«.

Ernærings- og husholdningsøkonomen nummer 6, juni 1991

Bidrag til skoledebat.

Væk med klassens time, en ny karakterskala med færre trin end den nuværende 13-skala, skærpede krav til afgangsprøverne efter 9. og 10. klasse. Det er nogle af de forslag, en arbejdsgruppe i Skoledirektørforeningen kommer med forslag til i et oplæg til debat om en ny folkeskolelov.

Skat i skolen.

Børn og unge i folkeskolen og gymnasiet skal have undervisning i, hvordan man indretter en fornuftig privatøkonomi og styrer indtægter og udgifter over en længere periode.

Det foreslår formanden for landets pantefogeder, Bernhard Strandtoft, som et led i debatten om, hvordan man undgår, at borgernes restancer til de offentlige kasser stiger år efter år.

Folkeskolen nummer 25, juni 1991