Anmeldelse

Fra fonemtræning til morfemtræning

Fra fonemtræning til morfemtræning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere udarbejder selv opgaver, der er skræddersyet til deres ordblinde elever. Med dette materiale kan de få gode råd og vejledning samt en stor mængde færdige opgaver, som - i udvalg - kan indgå i undervisningen.

Fakta:

Titel: Fra fonemtræning til morfemtræning

Forfatter: Pia Hardenberg

Pris: 812,50 kroner

Sider: 95 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Materialet består af en bog og en cd. Bogen indeholder korte vejledninger til de enkelte opgavetyper sammen med en række undervisningsideer. Desuden findes facitlister til opgaverne på cd'en.

Cd'en indeholder opgaver med alfabetet, en række opgaver til fonologisk træning, opgaver med navneord, udsagnsord, morfemer og sammensatte ord. Desuden findes korte afsnit med vejledning og regler som for eksempel staveregler og vokaltrappe.

Siderne på cd'en er beregnet til at printe ud. Materialet kan bruges både i sin helhed og til at plukke i. Opgaverne er ret traditionelle, men samtidig yderst systematiske. Der gøres især meget ud af de fonologiske træningsopgaver, som mange elever vil have brug for.

"Facitlisterne" i bogen forekommer mig lidt overflødige, men forfatteren låner dem af og til ud til sine elever. Hun synes også, at de er en hjælp, når hun selv retter opgaver. De indledende afsnit til de enkelte opgavetyper er prisværdigt korte, så de skal nok blive læst.

Materialet anbefales til undervisning af de lidt ældre elever og voksne.