Anmeldelse

Dansk pædagogisk Tidsskrift nummer 4/2007

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dansk pædagogisk Tidsskrift" har forholdt sig til pædagogisk teori og praksis siden 1953. I disse år udkommer tidsskriftet fire gange om året, og det sidste nummer i 2007 har temaet "Pædagogik til tiden", hvori ligger, at der er behov for en ny pædagogik.

Fakta:

Titel: Dansk pædagogisk Tidsskrift nummer 4/2007

Sider: 96 sider

Type: Tidsskrift

Forlag: Foreningen bag Dansk Pædagogisk Tidsskrift

Birgitte Elle indleder temanummeret med at fokusere på, at tidens politiske krav om kontrol, effektivitet, evaluering, test og så videre udvirker en handletvang i uddannelserne, der gør mennesker uskikkede til at håndtere og gebærde sig i en uforudsigelig verden. Det fremgår tydeligt af Lars Geer Hammershøjs artikel "Selvdannelse og det sociale under forandring". Hammershøj fokuserer på, at en tidssvarende pædagogik må satse på, at den enkelte opøves i at udvikle sin dømmekraft og evne til at skelne mellem godt og skidt. Endvidere må en ny pædagogik opøve den enkeltes evne til at overskride sig selv i det større.

En anden artikel under temaet handler om den mislykkede integration af somaliske flygtninge i det danske samfund, og en artikel er en analyse af den uddannelsespolitiske tænkning i social- og sundhedsassistentuddannelsen. Temaartiklerne er efterfulgt af alenlange noter og litteraturhenvisninger og forekommer i det hele taget unødig akademiske.

Sammenfattende giver hele nummeret et spredt indtryk. Ud over de seks artikler under temaet "Pædagogik til tiden" indeholder nummeret yderligere fem artikler om helt andre emner samt syv aktuelle boganmeldelser. For både anmelder og læser er det en stor tilfredsstillelse, at tidsskriftets redaktion tildeler anmeldelserne god plads, så de fremstår rimelig omfattende og veldokumenterede.