Liberal Alliances undervisningsordfører Henrik Dahl så gerne, at universiteter gav et bud på en læreruddannelse. På den måde kunne man skabe 'positiv konkurrence' om at udbyde den bedste læreruddannelse, mener han.
Liberal Alliances undervisningsordfører Henrik Dahl så gerne, at universiteter gav et bud på en læreruddannelse. På den måde kunne man skabe "positiv konkurrence" om at udbyde den bedste læreruddannelse, mener han.

Liberal Alliance: Konkurrence kan give bedre læreruddannelse

Universiteterne skal have lov til at udbyde en fem-årig læreruddannelse, som skal konkurrere med professionshøjskolernes nuværende fire-årige læreruddannelse, foreslår Liberal Alliance.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Liberal Alliance har kigget på journalistuddannelsen, som i 90'erne kun blev udbudt på Journalisthøjskolen i Aarhus. En reform betød, at der også blev oprettet journalistuddannelser på Syddansk Universitet og på Roskilde Universitet. Og erfaringer derfra mener, undervisningsordfører for Liberal Alliance Henrik Dahl kan bruges, når det gælder om at skabe en bedre læreruddannelse.

"Det gik ret godt. De journalistuddannelser, der er på RUC og SDU, er virkelig gode. Der kom en positiv konkurrence, så også Journalisthøjskolen blev bedre. Den model kunne godt bruges på læreruddannelsen, så man både har de fine gamle professionsuddannelser og så prøver at lade et eller flere universiteter give et bud på, hvordan man også kunne gøre det", siger undervisningsordfører for Liberal Alliance Henrik Dahl.

DLF er klar til læreruddannelses-forsøg

Danmarks Lærerforening så gerne, at professionshøjskolerne udbød en fem-årig læreruddannelse. Men formand Anders Bondo Christensen tror ikke på tanken om, at konkurrence mellem universiteter og professionshøjskoler vil gavne uddannelsen. Han er dog klar til at støtte et forsøg med flere forskellige læreruddannelser for at høste nye erfaringer.

"Det vil vi gerne tale med Liberal Alliance og andre partier om", siger han til Skoleliv. 

Powered by Labrador CMS