Handicappede Børns Ferier støtter lejrskoler og skolerejser, som fremmer inklusion af børn og unge med handicap.

Fond efterlyser ansøgninger fra klasser med handicappede elever

Selv om det måske koster ekstra, skal elever med et handicap naturligvis med, når klassen tager på tur eller lejrskole. Det mener Handicappede Børns Ferier, som yder tilskud til merudgifterne. Fonden vil gerne uddele flere penge, end den allerede gør.

Publiceret

kriterier for støtten

Hvis skolen opfylder følgende kriterier, kan der være mulighedfor støtte:

  • Minimum en person under 21 år har et handicap.
  • Aktiviteten er arrangeret af skoler (både offentlige ogprivate), foreninger, specialinstitutioner (dags-og døgntilbud) oglignende institutioner.
  • Aktiviteten er med til at fremme inklusion af handicappede børnog unge og bidrager til, at handicappede børn og unge erligeværdige deltagere i deres skole- og fritidsliv.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det hører til sjældenheder, at nogle bringer en efterlysning, fordi de vil forære flere penge væk.  Men det er tilfældet med Handicappede Børns Ferier, som yder økonomisk støtte til, at handicappede børn og unge kan deltage i lejrskoler og andre former for grupperejser, så de bliver inkluderet i den fælles oplevelse.

Fonden uddeler mellem 250.000 og 450.000 kroner om året til blandt andet folkeskoler og specialskoler. I 2015 blev det til 337.000 kroner. Men fonden vil gerne uddele endnu flere penge og opfordrer derfor skoler til at søge om tilskud.

"Der er ikke nogen bagside af medaljen. For os er det vigtigt, at vi kan hjælpe børn til gode oplevelser, og derfor yder vi tilskud til for eksempel lejrskoler, så alle kan komme med på tur", siger pressemedarbejder Mogens Folkmann Andesen fra Ulykkespatientforeningen, som administrerer fonden.

Sjovest, når alle er med

Handicappede Børns Ferier giver tilskud til gode fællesoplevelser ud fra mottoet "Sjovest når alle er med".

Det er typisk til grupperejser, lejrskoler, kolonier og deltagelse på festivaller og i dagsudflugter. Fonden har blandt andet givet tilskud til en tur til Berlin, en skitur til Norge og en tur i et feriecenter.

Hvor stort et beløb en skole kan søge, afhænger af behovet, da fonden giver tilskud til merudgifterne ved at tage af sted med en specialklasse eller et barn med et handicap. Derfor varierer tilskuddene fra få tusinde kroner til noget større beløb.

De skoler, der søger, kommer i kontakt med fonden, via mund til mund-omtale, netværk og forældre. Og så er der en del gengangere blandt ansøgerne.

Både specialklasser og almindelige inklusionsklasser kan søge. Fonden giver dog ikke tilskud til personaleløn, driftsudgifter, enkeltpersoners rejser og behandlingsrejser, understreger Mogens Folkmann Andersen. 

Fonden har eksisteret i 121 år

Fonden har eksisteret siden 1895 og har således 121 år på bagen. Den finansieres af blandt andet enkeltpersoner, virksomheder, legater, indsamlinger, tips- og lottomidler og udlejning af ferieboliger.

Ansøgninger modtages løbende og behandles inden for tre måneder efter modtagelsen. Du finder ansøgningsskemaet via dette link.