Mattias Tesfaye har ansat som sin særlige rådgiver
Mattias Tesfaye har ansat som sin særlige rådgiver

Tesfaye vælger særlig rådgiver med stort kendskab til lærermanglen

Undervisningsministeren har sat navn på, hvem der skal være hans særlige rådgiver. Valget er faldet på Mie Dalskov Pihl, der står bag en lang række analyser om flere af folkeskolens største udfordringer.

Publiceret

Økonom Mie Dalskov Pihl bliver særlig rådgiver for børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed får Mattias Tesfaye en særlig rådgiver med stort kendskab til nogle af folkeskolens største udfordringer.

Mie Dalskov Pihl står nemlig bag talrige analyser om folkeskolen fra sin stilling som chef for registeranalyse i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, hvor hun har været ansat siden 2008.

Senest stod hun bag en undersøgelse i november, der pegede på, at flere end hver tredje nyansatte lærer sidste skoleår ikke havde en læreruddannelse. En undersøgelse, der er én blandt flere, som er lavet i samarbejde med Danmarks Lærerforening.

Mie Dalskov Pihl står også bare flere analyser, der viser, at eleverne fra fri- og privatskoler kommer fra mere resursestærke hjem end eleverne i folkeskolen.

Så sent som i mandags kommenterede med et Twitteropslag på en artikel fra Berlingske om, at et stigende antal forældre klager over, at deres børn pludselig er blevet smidt ud af en fri- eller privatskole.

”Private skoler kan fravælge elever, mens folkeskolen tager ansvar for alle børn, det minder denne historie os om. I forvejen flere og flere børn med ressourcestærke forældre i private skoler, som analyser tidligere har vist”, skrev Mie Dalskov Pihl, der også samtidig påpegede, at den stigende fri- og privatskole frekvens især er ”sket blandt børn fra de mest velstillede hjem”.

Dalskov Pihl: Et drømmejob

I en pressemeddelelse fra Børne- og Undervisningsminister kalder Mie Dalskov Pihl selv sit nye job for ”et drømmejob for en økonom, der har arbejdet med uddannelse de sidste knap 15 år.

Her sætter Mattias Tesfaye samtidig ord på ansættelsen af sin nye særlige rådgiver.

“Jeg er meget glad for, at Mie Dalskov Pihl har sagt ja til at starte som min rådgiver. Regeringen vil sikre flere faglærte til den grønne omstilling. En mere praktisk skole til vores børn. Og bedre muligheder for uddannelse til ufaglærte voksne. Mie kommer med en stærk økonomisk og analytisk erfaring fra 14 år i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd“, siger han.

Han bliver rådgiver for uddannelsesministeren

Også uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund fra Moderaterne har udpeget en særlig rådgiver.

Det bliver Anders Langballe, som særligt er kendt for sin tid som politisk redaktør på TV2. Anders Langballe har også tidligere været politisk reporter på både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten og været kommunikationschef i Danske Handicaporganisationer og Dansk Ejendomsmæglerforening.

Powered by Labrador CMS