Jenny Maria Jørgensen (tv.) er studerende på 3. årgang og flyttet til UCC Campus Carlsberg fra Zahle, mens Mathilde Green lige er startet som lærerstuderende. Mandag var første studiedag, og de forventer begge tværfaglighed – og socialt fællesskab.

Studerende forventer mere tværfaglighed på Campus Carlsberg

Campus Carlsberg havde første studiedag i dag mandag. To studerende forventer mere tværfaglighed med pædagoguddannelsen og de andre studieretninger på det nye campus.

Publiceret

Studerende på UCC CampusCarlsberg

Campus Carlsberg blev officielt indviet fredag 2. september.Cirka 10.000 studerende får deres gang på Campus Carlsberg, herafca. 7.500 studerende på professionsbacheloruddannelserne. Destuderende fordeler sig således:

  • Pædagoguddannelsen: ca. 4.800
  • Læreruddannelsen: ca. 2.300
  • Tekstilformidleruddannelsen: ca. 200
  • Tegnsprogstolkeuddannelsen: ca. 100
  • Pædagogisk assistent-uddannelsen (PAU/PGU): ca. 200
  • Akademiuddannelser (social- og ungdomspædagogik): ca. 200
  • Diplomuddannelser: Deltidsstuderende svarende til ca. 800fuldtidsstuderende.

Derudover deltager et stort antal kursister i korterekurser.

Kilde: Tallene bygger på antal registrerede studerende pr.3.11.2015 samt på opgørelser i UCC's årsrapport for 2014.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mens solen strålede på de store, nye bygninger i Carlsbergbyen, strømmede hundredevis af studerende den første dag ind på Humletorvet og videre ind på læreruddannelsen på UCC Campus Carlsberg. Her blev de mødt af smilende personale, der uddelte æbler fra store kasser med dannebrogsflag.

De studerende blev budt velkommen i forskellige auditorier, og de lærerstuderende lyttede til velkomsttaler og forsikringer om, at skemaerne nok skal komme helt på plads om få dage.

Fra N. Zahles Seminarium til Campus Carlsberg

Mere socialt og tværfagligt

Vi spurgte to af de studerende, hvad de forventer af uddannelsen. Mathilde Green, 24, fra København er lige startet som 1. års studerende på læreruddannelsen på Campus Carlsberg:

"Jeg synes, det er fedt, at der er flere uddannelser her. Jeg får mulighed for at lære nogle andre mennesker at kende. Og høre om deres interesse og passion for det, de laver. At vi er så mange studerende giver også mulighed for et stort socialt netværk", siger Mathilde Green.

Nye lækre lokaler skal tiltrække flere lærerstuderende

Hun har undervist i dans i to år og har arbejdet som pædagogmedhjælper.

"Jeg overvejede at starte på pædagoguddannelsen, men jeg elsker at undervise, og jeg mener, der er mere fremtid i at blive lærer. Jeg holder meget af engelsk og har boet i England. Jeg vil også vælge fag som idræt og musik, for jeg vil gerne være aktiv. Jeg vil helst ikke sidde for længe på en stol", siger Mathilde Green.

I fredags blev Campus Carlsberg officielt indviet. Campus huser uddannelser til pædagog, lærer, tegnsprogstolk, tekstilformidler og pædagogisk assistent. Campus åbner nye muligheder for specialisering og toning af de studerendes uddannelse, internationale uddannelsesmuligheder og tværprofessionelt samarbejde. 

Et levende uddannelsessted

Og netop nye muligheder er noget, som Jenny Maria Jørgensen, 23, som er overført fra Læreuddannelsen Zahle  som 3. års studerende, glæder sig til. 

"Det er et stort sted, og vi er mange mennesker, der skal lære hinanden at kende. Vi kan lave nogle større arrangementer, vi kan få mere liv på vores uddannelsessted", siger Jenny Maria Jørgensen, som sidder i bestyrelsen for Lærerstuderendes Landskreds.

UCC vil uddanne lærere til "Fremtidens klasselokale"

Hun mener, at de studerende lettere kan komme til at samarbejde med de andre professioner, der også uddanner sig på UCC Campus Carlberg.

"På den måde kan vi blive dygtigere lærere, når vi kommer ud. Jeg tror, vi vil kunne få et godt samspil med de studerende på pædagoguddannelsen. For eksempel har  UCC udbudt nogle tværfaglige studier, som kan betyde, at vi får en anden tilgang til nogle af fagene - i forhold til, hvis vi alene var lærerstuderende", siger Jenny Maria Jørgensen.

"Vi har nok nogle forskellige udgangspunkter, når vi taler pædagogik, men der har vi mulighed for at lære af hinanden. Vi har nogle helt andre faciliteter her, vi får vores egen bar - Humlen - som åbner i dag. Der er også mulighed for at dyrke idræt her - før skulle vi tage fra Zahle til Blågård".

 

Powered by Labrador CMS