Hvad fik du ud af dagens oplæg om professionsideal?

Christian Jensen, Uglegårdsskolen, Solrød:

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg kom, fordi jeg ikke rigtig kan gennemskue den strategi, vores forening nu siger, de vil lægge op til. Jeg tror ikke, at vi får noget ud af at fremhæve vores professionsideal. Det er vores undervisning, og det vi gør, som vi skal ud og fortælle om. Vi skal ud og have de gode lærere frem i skoene og fortælle om deres arbejde". 

"Alle lærerne er enige om det, vi har hørt i dag, selv om flere af mine kolleger slet ikke kender professionsidealet. Men det kommer bare ikke til at gøre en forskel - vi skal ud af boksen. Jeg savner bindeleddet fra i dag til, hvordan kommunikerer vi det her ud. Det, der vil rykke noget i befolkningen, er, hvis de oplever, at det er en lærer, som brænder for sin undervisning, der formidler. Vi kommer ikke nok ud over rampen til almindelige mennesker. Derfor skal man ude i kredsene finde nogle lærerkræfter, som kan kommunikere budskabet ud".