Der er brug for folkeskolelærere over hele landet, og professionshøjskolerne får nu penge til at understøtte, at man kan læse til lærer også uden for de store byer. Her professionshøjskolen Absalon i Vordingborg.

Flertal vil give professionshøjskoler penge til uddannelser i provinsen

Læreruddannelsesstederne i Randers og Helsingør måtte i år droppe at oprette hold på grund af manglende søgning, men et flertal i Folketinget gør nu endnu et forsøg på at understøtte, at man kan læse til bl.a. lærer uden for de store byer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To læreruddannelsessteder dropper årgang 2020 på grund af manglende søgning

Regeringen og støttepartierne vil give 50 millioner kroner til de seks professionshøjskoler, der huser velfærdsuddannelserne, herunder læreruddannelsen.

"Vi har brug for endnu flere dygtige lærere, sygeplejersker, pædagoger, jordemødre og socialrådgivere med rødder i alle egne af Danmark. Derfor er jeg meget tilfreds med, at alle regeringens støttepartier bakker op om at give en ekstra pose penge til professionshøjskolerne rundt om i hele landet", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgenseni en pressemeddelelse.

"Indsatsen for at styrke vores uddannelser uden for de store byer er ikke gjort med de her penge. Men nu giver vi professionshøjskolerne luft til at kunne gøre noget ekstra på uddannelserne. Jeg glæder mig til at se, hvordan pengene kommer ud at leve. Det er op til skolerne selv at prioritere, hvordan pengene skal bruges, så længe de går til at udvikle og styrke velfærdsuddannelserne uden for de store byer. Jeg stoler på, at skolerne bedst ved, hvor pengene kan gøre mest gavn".

Ane Halsboe-Jørgensen har fundet pengene i et råderum på Uddannelses- og Forskningsministeriets eget budget. Når Folketingets Finansudvalg har nikket til bevillingen, som det vil ske, fordi støttepartierne Enhedslisten, SF og Radikale er med, bliver pengene bliver fordelt mellem professionshøjskolerne.