Lærerfestivaler

Der er bunker af inspiration til lærere i København i næste uge. Først to dages Lærfest i Bella Centret, og så slår en græsrodsgruppe med bl.a. tidligere skolechef Søren Thorborg dørene op på for et helt nyt skoleevent, Skole I Morgen.

To store lærerevents på én uge:
Lærfest og Skole I Morgen

Debatter, workshops og udstillinger er på programmet, når både Lærfest og et spritnyt inspirationsevent løber af stablen i næste uge.

Publiceret

Onsdag, torsdag og fredag i næste uge er der masser af inspiration til skolefolk i nærheden af København. 

Den velkendte læringsfestival Lærfest bliver nemlig afholdt blot en enkelt dag før, at et nyt event finder sted. Det hedder Skole I Morgen og afholdes for allerførste gang. Og her kan du også tage dine elever med.

I år er det Bella Center, der udgør rammerne om Lærfest. Vanen tro er messeområdet med 200 udstillere og 70 faglige oplæg gratis at besøge. Alt sammen med fokus på, hvordan undervisningen i skolen kan udvikles.

Nogle af de oplæg, du kan høre, er for eksempel brug af kunstig intelligens, når du forbereder dig, hvordan man fortæller om krig til børn og ordblindes vej til mestring. Du kan møde DR Lær og forfattere som Babak Vakili, Jan Kjær og Lise Villadsen.

Det er den 13. og 14. marts i dagtimerne, du kan besøge messen. Selvom det er gratis at deltage, skal man tilmelde sig på forhånd.

Skolegræsrødder samles til inspirationsevent

Dagen efter, og kun nogle få kilometer fra Lærfest på Spor10 ved Dybbølsbro Station, bliver Skole I Morgen afholdt. 

Det helt nye event har et klart formål: Skolen er i mistrivsel, og der er ingen grund til at vente med at gøre noget ved det. Sådan lyder det fra en af initiativtagerne bag:

”Vejen er gennem handlinger og ikke snak. Vi vil bringe mennesker sammen og inspirere hinanden, og på den måde få lavet et fælles håb om at vi godt kan løfte den her opgave”, siger en af stifterne, tidligere skolechef i Køge, Søren Thorborg.

Derfor har arrangementet også et andet formål end de velkendte messer, da Skole I Morgen vil have de besøgende – både lærere og elever - til at deltage aktivt i dagen, lyder det fra Søren Thorborg.

Skole I Morgen inviterer til en dag med leg, eksperimenter og debatter for skolefolk. Dagen er delt op i tre tidsintervaller. Og eleverne får det første ord på dagen.

På Skole I Morgen kan de deltagende klasser blandt andet designe en drømmeskole eller bygge en skole af genbrugsmaterialer. Der vil også være en debat om elevdemokrati og -inddragelse, og så er der premiere på en kortfilm om onlinemobning, fremgår det af programmet. Vesterbro Ny Skole og skoleforsker Louise Klinge kommer og fortæller om, hvordan de i fællesskab arbejder på at give børn skolehverdag, der imødekommer menneskets grundlæggende behov for bl.a. tryghed, autonomi og kompetence.

Om eftermiddagen er det skolens medarbejdere, der er inviteret. Og dagen slutter af med et ’skole-folkemøde’. Skole i Morgen opfordrer nemlig her alle til at dele deres håb og ønsker for skolens fremtid. Hvad end det udtrykkes i form af billeder, tekst eller Lego-konstruktioner, er det velkomment, står der på arrangementets hjemmeside. Samme eftermiddag bliver ønskerne delt med fagfolk og beslutningstagere i og omkring skolen.

Dagen den 15. marts er gratis, men her skal du også tilmelde dig.