Lærer får traditionsrig pris for arbejde med projektopgaven

Københavns Lærerforening har siden 1995 uddelt "Den Gyldne Pegepind" til en lærer, der har gjort en særlig indsats for hovedstadens folkeskoler. I år går prisen til lærer, der har som mission at åbne elevernes øjne for uddannelser, de måske ikke selv havde valgt. 

Publiceret Senest opdateret

Tysklærer Kirsten Lorentzen på Kildevældsskolen i København blev hædret med 'Den Gyldne Pegepind' til den traditionsrige prisoverrækkelse fredag. 

Prisen er siden 1995 blevet uddelt til en enkelt eller en gruppe lærere, der har gjort noget særligt for skolerne i København. Prisen uddeles af Københavns Lærerforening. 

"Dagens prismodtager har gjort det til en særskilt opgave at udbrede kendskabet blandt eleverne til mangfoldigheden af mulige ungdomsuddannelser efter folkeskolen", lød det fra Katrine Fylking, formand for Københavns Lærerforening i sin overrækkelsestale.

"Hun har haft succes med sammen med de andre udskolingslærere at gentænke den obligatoriske projektopgave i 9. klasse, så den kom til at handle om ungdomsuddannelser. Eleverne er trætte at skrive om bander, stoffer og verdensmål, når de går i 9. klasse, har hun sagt".

"Det har betydet masser af virksomhedsbesøg og oplæg fra Boss Ladies og Log Ladies. Og dagens prismodtager har løftet opgaven med at præsentere sine elever for mange forskellige fag og brancher", sagde Katrine Fylking om Kirsten Lorentzen.

Kirsten Lorentzen er, udover at være uddannelsesambassadør på sin skole, også tysklærer og formand for den arbejdsgruppe, der hjælper undervisningsministeriet med fagets udvikling.