Trivsel

I København skal elever ikke længere kunne skrive til hinanden på tværs af skoler

Elever i Københavns Kommune skal ikke længere kunne kommunikere på tværs af skolerne via Teams efter en episode med mobning.

Publiceret Senest opdateret

I fremtiden bliver det ikke muligt for folkeskoleelever i Københavns Kommune at kunne kommunikere på tværs af skolerne. 

Det er onsdag blevet besluttet på et møde i kommunens børne- og ungdomsudvalg.

Indtil nu har eleverne kunnet skrive til hinanden på tværs af skolerne via kommunikationsplatformen Microsoft Teams.

Beslutningen kommer efter, at en ni-årig elev via Teams modtog voldstrusler fra en elev fra en anden skole. Episoden er tidligere blevet beskrevet af DR.

"Der er ikke nogen oplagt grund til, at eleverne skal kunne kontakte hinanden på tværs af skoler. Men til gengæld opstår der en mulighed for mobning. Og derfor har vi lukket for kommunikationen på tværs af skolerne på Teams", siger Emil Sloth Andersen fra Alternativet i en skriftlig kommentar til Folkeskolen.

Ifølge ham bør der fremover holdes "mere vågent øje med online mobning".

"Det er den lektie, vi bør tage med videre", siger Emil Sloth Andersen. 

SF's Rasmus Steenberger glæder sig også over beslutningen om, at eleverne ikke længere skal kunne skrive til hinanden på tværs af skolerne. 

"Det har simpelthen været for åbent - og dermed for nemt at fjern-mobbe", lyder det i en skiftlig kommentar til Folkeskolen.

    "De digitale redskaber skal ikke blive en stressfaktor i børnenes liv. Det naturlige fællesskab er det analoge fællesskab i klassen og på årgangen. Derfor er det helt naturligt, at man ikke skal kunne skrive på tværs af skoler", lyder det videre fra  Rasmus Steenberger.

Powered by Labrador CMS