Charlotte Hansen brænder for naturfagene og er glad for den respons, hun får på Facebook og Instagram.
Charlotte Hansen brænder for naturfagene og er glad for den respons, hun får på Facebook og Instagram.

Lærer deler naturfags-inspiration på Facebook og Instagram

Æg kan hoppe, når de har ligget i eddike, og man kan stikke spidse blyanter ind i en plasticpose med vand, uden at vandet løber ud. Hvorfor? Det giver Charlotte Hansen svar på, hvis man tjekker Facebook og Instagram, hvor natur/teknologi-læreren deler sine eksperimenter.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg brænder for naturfag og vil rigtig gerne inspirere andre. Det giver mig energi at lave forsøgene og give noget faglig information på de to platforme. Måske kan lærere, der ikke selv har natur/teknologi som linjefag, bruge eksperimenterne i deres undervisning, eller det kan inspirere til noget andet", forklarer Charlotte Hansen, som siden sommerferien har været aktiv med eksempler til udeundervisning og til hands-on undervisning i natur/teknologi.

"Jeg har eksperimenterne mange steder fra, så jeg løber ikke tør lige foreløbig. Jeg mener, at det er vigtigt med hands-on i naturfagsundervisningen, fordi det ellers kan være svært for eleverne at forstå, hvad der sker i et eksperiment. De kan bedre huske det, når de selv har udført forsøget. Det har jeg med fra min egen læreruddannelse".

Hun har været uddannet lærer siden 2012 og har arbejdet det seneste år på Bredsten-Gadbjerg Skole.

At klare sig på en øde ø

Et af eksperimenterne på Facebook beskriver fordøjelsen. Her 'mader' eleverne en plasticpose med kiks, vand og banan. Det er mavesækken. Maden løber videre til tyndtarmen - en nylonstrømpe, videre til tyktarmen, der er et paprør og endetarmen, der er en engangshandske.

"Det eksperiment har jeg fra læreruddannelsen. Jeg synes, det er meget illustrativt, og det giver eleverne en god fornemmelse for, hvad der sker i fordøjelsen".

I udeundervisning kan det handle om at lande på en øde ø, hvor man skal bygge ly og skaffe sig ild.

Charlotte Hansen er for nyligt blevet kontaktet af et legetøjsfirma, der har specialiseret sig i naturfags-legetøj. Så det er meningen, at hun vil producere nogle små film for firmaet og bruge deres materialer i nogle forsøg. De skal så påtegnes "reklame", når de begynder deres samarbejde.

Læs mere

Instagram: Charlotte's Teacher Web

facebook.com/charlottesteacherweb

Powered by Labrador CMS