Blog
0   2

At tage skolen ud af skolen anno 2020

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

At få anerkendelse fra lærere og pædagoger, der selv står midt i den praktiske skolevirkelighed er meget stort. Det er folk, der ved hvad de arbejder med og gør det til dagligt. Det var derfor med stor taknemmelighed og ydmyghed at jeg modtog Udeskoleprisen 2020 fra foreningen Udeskolenet for mit mangeårige arbejde med at kombinere uderummet med inderummet og de mange undervisningsmuligheder der ligger i det. Det vigtigste er stadigvæk, at du som lærer får skabt meningsfulde udeaktiviteter og oplevelser for netop dine elever og at I sammen kan bygge broen til de lige så væsentlige indeaktiviteter og læringsmuligheder, der ligger alle steder. Som en pædagogstuderende til min store glæde formulerede det engang: Jeg har lært, at man kan sætte pædagogiske processer i gang, der hvor man vil!

Som en lille service til jer, der følger min blog vil jeg henvise til den opblomstring af hjemmesider, der er kommet siden skoletjenesten og skoven i skolen startede. De er støttet af forskellige fonde og har derfor forskellige hjemmesider. Måske nok mere for fondenes skyld end for brugernes skyld-lad os håbe gode kræfter får dem samlet til én side, men det er nok en utopi. Her viser jeg mange nye muligheder for ”når læreren tager skolen ud af skolen” (titlen på min ph.d.). Kontakt mig gerne hvis du kender flere!

Nogle af dem jeg kendte i 2005, da jeg lavede min ph.d.  var:

www.udeskole.dk og  www.skoven-i-skolen.dk/ samt skoletjenesten.dk/

Nu er der lavet mange flere sider om, hvor og hvordan man kan tage sine elever ud

Artiklen fortsætter under banneret

Udeundervisning.dk

udeundervisning.dk/

hjælp jeg skal ud-med nye gode coronaråd

centerforboernognatur.dk/projekter/hjaelp/

udeskole.nu

udeskole.nu/

skolen i virkeligheden-en samling af flere kommuner:

skolenivirkeligheden.dk/

EVA det nationale evalueringsinstitut

www.eva.dk/grundskole/aaben-skole

Ministeriets hjemmeside

www.uvm.dk/folkeskolen/laering-og-laeringsmiljoe/den-aabne-skole

De enkelte kommuner og nationalparker markedsfører sig også med åben-skole-muligheder. Alene nær Roskilde kan jeg finde mindst  2 hjemmesider! Med 98 kommuner giver det jo en del hjemmesider, der bruges arbejdskraft på! Spørgsmålet er om lærerne overhovedet har tid til at udnytte al dette?     

Begrundelsen for min pris er vedlagt i pressemeddelelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt