Debat: Hvad kan praktisk dannelse gøre for børn med krudt i røven

I lørdags havde SF inviteret til en debat på Folkeskolemødet om, hvad de praktisk-musiske fag kan gøre for børn med krudt i røven, og hvad der forsvinder, når man går online. Folkeskolen.dk's faglige rådgiver var med. Debatten kan ses virtuelt.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skolen er blevet til en akademisk folkets skole i stedet for en folkeskole, og den kan ikke rumme drenge og piger med krudt i røven, eller almindelige stille piger. Det handler om, at man har skåret ned på de praktisk-musisk fag. Derfor når de her elever ikke at finde ud af, hvad de er gode til, for det man skal være god til i skolen, er det boglige", sagde håndværk og design-lærer Katrine Dalin Diduch i en debat på Partiscenen på Folkemødet i lørdags.

Det var SF's gruppeformand Jacob Mark, der havde inviteret til en debat om, hvordan vi sikrer, at folkeskolen også er for børn med krudt i røven. På scenen havde han udover folkeskolen.dk's faglige rådgiver Katrine Dalin Diduch også skoleleder Lise Ammitzbøll la Cour og næstformand i BUPL Birgitte Conradsen. 

Hele debatten kan ses her: 

Powered by Labrador CMS