Undervisningsminister: Politikere bør vælge folkeskolen

Når flere politikere prædiker om at sikre en stærk folkeskole, bør deres egne børn også selv benytte sig af den, mener undervisningsministeren. Personligt ville ministeren ikke selv tøve med at vælge folkeskolen, når han selv får børn.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg synes jo, det er ret afgørende, at når man står og prædiker om, hvor vigtigt, det er at have en stærk folkeskole, at man så også selv tør benytte sig af den," siger Troels Lund Poulsen i dag til dagbladet Information.

Dermed åbner ministeren op for en gammel debat. Flere Venstre-politikere har tidligere været ude og kritisere navngivne socialdemokratiske politikere for hykleri ved at vælge privatskoler til deres børn, når oppositionspolitikerne selv taler om vigtigheden af, at resursestærke forældre vælger folkeskolen.

"Jeg tør godt vælge folkeskolen"

Ministeren, der endnu ikke selv har fået børn, ville altså ikke tøve med at vælge folkeskolen til sine egne børn, når den tid kommer.

"Men direkte adspurgt: Vil jeg selv? Ja, det vil jeg. Jeg vil ikke være nervøs for, at de børn, jeg måtte få, på et tidspunkt skulle starte i en folkeskole", siger han.

Både i Socialdemokraterne og Venstre har toppolitikere under stor mediebevågenhed valgt at sende deres børn i privatskole, blandt andet statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, Venstre, og Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, undrer sig over udmeldingen.

"Jeg går ud fra, at undervisningsminister Troels Lund Poulsen som det første har ringet til statsminister Lars Løkke Rasmussen og bedt ham tage sit barn ud af privatskole, når han nu opfordrer alle politikere til, at deres børn skal bruge folkeskolen... For en god ordens skyld, så Troels ikke behøver ringe til mig: Mine børn gik i folkeskole", skriver hun på sin Facebook-profil.