”Vi har en regering, som overhovedet ikke vil prioritere folkeskolen. Man har valgt ikke at give nogen penge til folkeskolen, men i stedet til fri- og privatskolerne”, siger Annette Lind.
”Vi har en regering, som overhovedet ikke vil prioritere folkeskolen. Man har valgt ikke at give nogen penge til folkeskolen, men i stedet til fri- og privatskolerne”, siger Annette Lind.

S: Flere friskolepenge skaber dobbelt skævhed

Når regeringen ønsker at øge tilskuddet til fri- og privatskolerne, betyder det ikke blot, at skolerne får flere penge. Det kan på sigt også føre til, at nogle fri- og privatskoler vil få flere penge end nabofolkeskolen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis det står til regeringen, skal tilskuddet til fri- og privatskolerne hæves for tredje år i træk.

I sidste uges finanslovsudspil foreslår regeringen, at tilskuddet næste år skal op på 76 procent af det, folkeskolerne får.

Får regeringen politisk opbakning til den øgede tilskudsprocent, vil det føre til det hidtil højeste tilskud.

Sker det vil fri- og privatskolerne få 52.464 kroner per elev, mens folkeskolerne i Kolding i 2015 til sammenligning fik tildelt 49.615 kr.

Ifølge undervisningsministeriets beregninger vil Kolding Kommune være den eneste, hvor folkeskolen vil få færre penge per elev end fri- og privatskoler ved en tilskudsmodel på 80 procent.

Minister: Ekstra procent er en social procent

Undervisningsminister Merete Riisager har kaldt det ekstra procentpoint for en social koblingsprocent, da de ekstra midler målrettes specialundervisning og inklusion.

Forslaget giver en stigning i taksterne til specialundervisning på 23 procent og et helt nyt inklusionstilskud afhængig af skolens størrelse.

Ifølge Dansk Friskoleforening vil en ny tilskudsordning kræve en ændring af den nuværende friskolelov. Den endelige finansaftale forventes at falde på plads en gang i december.

Powered by Labrador CMS