"Det var ikke det, vi troede, der ville komme ud af det her", siger Claus Hjortdal som reaktion på, at regeringen i sidste uge meldte ud, at frihed til alle skoler er aflyst for nu

Skolelederne er ”meget, meget skuffede” over ny friheds-udsættelse 

Udsigterne til mere frihed til alle landets skoler er igen blev udskudt. Det ærgrer skoleledernes formand.

Publiceret Senest opdateret

Der har været en forventning til en meget snarlig frisættelse af alle landets folkeskoler, lige siden statsminister Mette Frederiksen (S) i sin nytårstale ved indgangen til 2022 varslede, at alle kommuner skulle have mulighed for at få samme frihed som forsøgsskolerne i Esbjerg og Holbæk har.

Men i sidste uge blev udsigten til mere frihed nok en gang udsat. 

Det ærgrer skolelederne, udtaler formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal til Skolemonitor.

”Vi er meget skuffede. Det var ikke det, vi troede, der ville komme ud af det her. Vi havde en forventning om, at der som minimum ville starte et forsøgs- og udviklingsarbejde med de skoler, der var interesserede i det”, siger han.

Ifølge Claus Hjortdal gør udsættelsen landets skoleledere ”meget, meget skuffede”, fordi der var en forventning om ”noget mere frihed her og nu”.

Den officielle begrundelse for forlængelsen fra regeringen er, at man vil vente på resultaterne fra en slutevaluering, der først forventes at ligge klar i slutningen af 2024.

Den lokale lærerformand i Holbæk Hans Junker fortalte i sidste uge på Danmarks Lærerforenings kongres, at der netop er blevet et frisættelsessekretariat i Statsministeriet, og at det nye sekretariat snart vil besøge skolerne i Holbæk.