Jesper Bienkowski håber at komme til at tale med undervisningsministeren om de frie fagskolers økonomi.

Frie Fagskoler glæder sig til at få en murer som minister

Formanden for Frie Fagskoler byder Mattias Tesfaye (S) varmt velkommen på posten som undervisningsminister og håber at kunne tale om skolernes økonomi med en, der forstår vigtigheden af at styrke den praktiske faglighed.

Publiceret

"Mattias Tesfaye, der jo er tidligere murer, har selv været en af de helt store fortalere for mere praksisfaglighed i folkeskolen og kloge hænder. Hans visioner er for mig helt på bølgelængde med Frie Fagskoler", lyder det fra formanden for Frie Fagskoler Jesper Bienkowski.

Han ser frem til at samarbejde med en minister, der igen og igen har understreget vigtigheden af at styrke den praktiske faglighed med en bedre balance mellem bogligt og praktisk indhold.

De Frie Fagskoler er frie kostskoler og i familie med højskoler og efterskoler, men adskiller sig ved at have et lovkrav om praktisk og erhvervsrettet undervisning i mindst en tredjedel af fagene.

Men siden 2016 har det på grund af store besparelser været svært for skolerne at gennemføre den praktiske undervisning, som ifølge Jesper Bienkowsko er underfinansieret.

Derfor håber han at komme til at tale med en nye minister om netop dette.

”Det danske erhvervsliv mangler kloge hoveder og hænder, der kan omsætte teori til praksis. Frie Fagskoler vil gerne bidrage til dette. Men det kræver en regering med ambitioner, der udmønter sig i konkrete handlinger og investeringer. For Frie Fagskoler handler det om at sikre de nødvendige økonomiske rammebetingelser til at drive værkstedsundervisning på højt fagligt niveau og skabe de værkstedsfaciliteter, som det kræver", siger han.

Skolernes formand vil også foreslå ministeren, at de kan udvide deres enkeltfagsordning for dansk og matematik til også at gælde andre fag for alle skolernes elever uanset karaktergennemsnit fra folkeskolen.

"På Frie Fagskoler står vi klar til at inspirere folkeskolen og udvikle nye praktiske undervisningsforløb og prøveformer, hvis der altså er opbakning fra regeringen til dette. Og det tror vi på, der er”, siger han.