Anmeldelse

Prøveoplæg til kulturfagene
Prøveoplæg til kulturfagene

Prøveoplæg til kulturfagene

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At historie-, kristendom- og samfundsfaget er blevet eksamensfag, er den universalnøgle, der har låst op for mange års forsømmelse og nedprioritering. Nu har støvet lagt sig i den efterfølgende debat. Skolerne og lærerne er (forhåbentlig) med på, at fagene ikke blot er ekstra timer i dansk.

Fakta:

Titel: Prøveoplæg til kulturfagene

Forfatter: Jens Aage Poulsen, Ane Bonnesen Wex, Keld Skovmand

Pris: 873,75 kroner

Sider: 200 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Gyldendals prøveoplæg i de tre humanistiske udtrækningsfag er en gigantisk gave. Det opfylder de høje krav, som forventeligt må stilles til den engagerede faglærers oplæg. Dels dækker det de tre fag meget bredt, dels giver det et yderst varieret bud på eksamensspørgsmål. 28 i hvert fag, som bærer vidne om utrolig høj kvalitet. Alle spørgsmål lægger op til, at den enkelte elev både skal referere, vurdere og perspektivere, og er relateret til fagenes slutmål.

I den perfekte verden står disse oplæg i en glasmontre på lærerbiblioteket. Men det er en gave, der er lidt dyr - 700 kroner plus moms. Til gengæld er det også gaven, der bliver ved med at give. Man må nemlig frit kopiere, når man har købt det. Eller bruge det til inspiration. Derfor er det alle pengene værd.

Et uundværligt stykke værktøj i undervisningen eller til at tage nervøsiteten af elevernes eventuelle eksamensangst. Dejlig overskuelig i et flot layout. Mange didaktiske indgangsvinkler i oplæggene, som giver mulighed for en fordybelse i de enkelte spørgsmål.

Powered by Labrador CMS