Anmeldelse

Region Midtjylland / Region Hovedstaden

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye strukturreform omkring regioner og kommuner har ændret danmarkskortet til, at vi møder 98 kommuner og fem regioner. Forlaget Alinea har set, at der kunne være plads til en serie udgivelser om de fem nye regioner. Udgivelserne er skrevet af Peter Bejder, en garvet forfatter inden for undervisningsgenren.

Fakta:

Titel: Region Midtjylland / Region Hovedstaden

Forfatter: Peter Bejder

Pris: 193,75 kroner

Sider: 64 sider

Serie: Danmarks regioner

Type: Bog

Forlag: Alinea

Udgivelserne "Region Midtjylland" og "Region Hovedstaden" er opbygget efter nogenlunde samme princip, hvor vi får beskrevet regionernes arbejdsområder som sundhedsvæsen, ligesom udgivelserne beskriver udviklingen inden for erhverv, trafik, turisme, uddannelse og kultur.

Bøgernes layout er sat fint op med indbydende illustrationer og faktabokse, som er med til at støtte teksten og gøre stoffet appetitligt. Teksten henvender sig til elever i overbygningen, der arbejder med regionerne i geografi og samfundsfag, men som udgivelse er det min fornemmelse, at bøgerne kun vil blive brugt i begrænset omfang. De er simpelthen for omfangsrige til, at man som underviser vil afsætte den fornødne tid til at udnytte bøgernes potentiale, og derfor er der nok kun få skoler, der vil købe dem hjem i klassesæt.

Bøgerne er gode, men målgruppen og udnyttelsen er begrænset.