Sproget forbinder

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoler på Sjælland og i Skåne kan i de første måneder af det nye årtusinde få gratis undervisningsmidler om Øresundsregionen. De udleveres i pakker, der består af en instruktionsfilm til læreren og ti videofilm om blandt andet ungdomskultur, historie, musik og politik.

Samtidig får skolen 30 lærebøger, der er en hjemmeside med det interaktive spil Mysteriet om den forsvundne bro, og endelig er der mulighed for at vinde en rejse til Bryssel. Der er et begrænset antal pakker, så store skoler får to, mens de mindre må nøjes med en. Det er Øresundskomiteen, der sammen med en række samarbejdspartnere står for projektet, som hedder Sproget Forbinder. Formålet er at give bedre sprogforståelse og viden om de to lande. Derfor er alt, der handler om Sverige, på svensk og vice versa.

Skolerne skal selv bestille pakken. Der er sendt information og bestillingssedler til alle skoler i regionen. Yderligere information på telefon 0046 4035 6200.

Den 1. januar åbner webadresserne www.sprogetforbinder.com og www.språketförbinder.com