Ikke et ord om Tvind

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved at downloade adresser fra Internettet har 'Skolerne i Juelsminde' kontaktet en række patientforeninger og tilbudt efterskoleophold til børn og unge med sjældne handicap. Men i materialet står der ikke et ord om forbindelsen til Tvind-koncernen. Det gør der heller ikke på www.juelsminde.com, hvor kun en aktiv søgning på ordet 'Tvind' leder frem til en ellers hemmelig side, der fortæller om særloven.

'Vi finder det ikke særlig væsentligt, men informerer om det mundtligt, når vi første gang møder den handicappede og forældrene', siger forstander Ellen Holberg Petersen. Hun erkender, at skolerne ikke fast har tilknyttet særligt uddannet personale med speciale i unge handicappede.

'Vi vurderer hvert enkelt tilfælde og ansætter derefter den fornødne hjælp', siger hun.

Af materialet fremgår det, at en normalt fungerende elev får en handicappet som sit 'ansvarsområde' og blandt andet skal yde hjælp med at komme op om morgenen og med befordring.

'Det har vi gode erfaringer med, og alternativet for den handicappede er jo institution', siger forstanderen, der i øvrigt mener, at begrænsningen ligger hos de handicappede.

Det skriver bladet Sjældne Handicap i sit decembernummer.