Elever taget til nåde

Centrum-Demokraterne fik elevers arbejdsmiljø med i finansloven

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det er vigtigt, at der sikres gode og tidssvarende fysiske rammer om undervisningen og elevernes skolemiljø i folkeskolen, herunder for eksempel kantiner'.

Disse par linier og omkring fem mere om renovering på folkeskoleområdet er med i den netop indgåede aftale om finansloven.

'Det er én af vores mærkesager. Vi har fået 'og elevernes skolemiljø' med i teksten', siger Susanne Clemensen fra Centrum-Demokraterne (CD).

'Det betyder en åbning, for elevernes skolemiljø kan jo være det psykiske arbejdsmiljø, indeklima, skolemøbler - ja, alt der har med elevernes miljø at gøre. Og det er en nyskabelse, at det er med i finansloven. Vi opfatter det klart som en sejr for CD'.

Teksten lægger op til, at regeringen i næste kommuneaftale vil forhandle med kommunerne om at prioritere investeringer og renovering på folkeskoleområdet.

'Regeringen vil formentlig udvide lånemulighederne til kommunerne til renovering, til kantiner på skolerne og til forbedring af elevernes miljø. Selvfølgelig kommer det an på forhandlinger med kommunerne, men det, der er sket indtil nu, er langtfra tilstrækkeligt. Hvis man skulle tale om, at arbejdsmiljøet for eleverne skulle leve op til arbejdsmiljøet for arbejdstagerne, ville det handle om måske otte milliarder kroner. Det er mange penge, men nu har vi da fået taget hul på problemstillingen', siger Susanne Clemensen.hela