Tv-serie om edb i skolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Radio sender for øjeblikket en række programmer med fællestitlen 'Børn, blyant og computer'. Udsendelserne sætter fokus på brugen af edb i folkeskolens undervisning, og hvert program skildrer et eller flere undervisningsforløb, hvor computeren indgår som centralt redskab. Programmerne sendes på Danmarks Radios program 1 hver søndag ved middagstid og genudsendes mandag eftermiddag. Man kan blandt andet se, hvordan computeren kan bruges til at lære replikker og lave reklamer og invitationer i forbindelse med en skole-musical, hvordan en klasse styrer økonomien i deres brødfabrik ved hjælp af regneark, eller hvordan en klasse laver en digital billedserie om deres by på computer.

Udsendelserne er produceret i samarbejde mellem Danmarks Radio, Undervisningsministeriet, Danmarks Lærerhøjskole og Center for Teknologistøttet Undervisning. 'Børn, blyant og computer' danner optakt til det landsdækkende tilbud til lærerne om at erhverve sig et 'Pædagogisk IT-kørekort'.