Ny børnefilm

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 11. december er der premiere på 'Glaspusterens børn', som er en filmatisering af den svenske forfatter Maria Gripes roman af samme navn. Historien handler om den fattige glaspuster Albert og hans børn, Klas og Klara, der bliver bortført og spærret inde på et slot. Børnene bliver foræret som gave til Herskeren og Herskerinden, og sammen med dem lever de et kedsommeligt liv. Børnene stritter imod, og derfor får de en streng barnepige, Nana, der anvender højst mærkværdige og absurde opdragelsesmetoder for at få sat skik på børnene. Heldigvis finder den gode spåkone, Flaxa Mildväder, vej til slottet, hvor hun befrier børnene og fører dem tilbage til deres far og mor.

Det er Anders Grönros, der har instrueret eventyret om glaspusterens børn. Glaspusteren Albert spilles af Stellan Skärsgård, som blandt andet er kendt fra Lars von Triers 'Breaking the Waves'. Hans kone Sofia spilles af Pernilla August, der blandt andet har medvirket i 'Jerusalem' og 'Den gode vilje'.

Maria Gripes bog fra 1979 bliver genudgivet på Gyldendal umiddelbart op til premieren.