Skriverprisen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skriverprisen, som er Undervisningsministeriets pris til forfattere, der skriver læsevenligt, gik i år til Bent Faurby. Han har skrevet omkring 50 bøger for børn og unge. Det er blandt andre serien om Tom samt en hel del bøger om sport. Blandt hans seneste udgivelser er 'De jernhårde babies', som er en serie om pigehåndbold. Skriverprisen, som er på 10.000 kroner, er opkaldt efter Esther Skriver, der var den første modtager af prisen i 1995. Senere har Bent Haller og Jørn Jensen fået den.

Det er muligt at få Bent Faurby på skolebesøg hos 2.-6. klasse. I tre lektioner med maksimum 40-50 elever ad gangen vil han fortælle om, hvordan han får ideer til sine bøger, hvordan en bog bliver til, læse højt samt besvare børnenes spørgsmål. Hvis man er interesseret, kan man ringe til Bent Faurby på telefon 8627 7770.