Orfeus- prisuddeling

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge blev Orfeus Prisen uddelt for femte gang. Prisen hædrer de bedste danske IKT-projekter (informations- og kommunikationsteknologi) i skolen og multimedieprogrammer til undervisning. Der var i alt 120 indstillede bidrag, men kun otte blev nomineret til prisen. Der var to vindere i hver af de to kategorier. Vinderne af den første, beskrivelse af et undervisningsforløb med IKT, blev Lise S. Christiansen og Knud Madsen fra Løgstør Skole, der bidrog med projektet '1.a i computeren', og Else Asp-Poulsen, Emma Madsen og Søren Tranekær fra Kærbyskolen i Aalborg, der fejrede 'Jul på nettet'.

Vinderne af multimedieprisen blev undervisningsprogrammet 'Blåå', der er udarbejdet af Knud Arne Nielsen, Jens Ole Ravn-Nielsen og Bent Lauge Madsen fra Forum for miljøundervisning og Kaskelot-Biologforbundet, samt 'Hvem byggede Danmark?', som er udarbejdet af Claus Larsen, Hans-Kurt Gade, Lars Bluhme Larsen og Carsten Nielsen for LO og Munksgaards Forlag.

Vinderne får hver 20.000 kroner. Orfeus Prisen uddeles i samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring og Orfeus. Se mere om de otte nominerede bidragydere på Internettet: www. orfeus.dk/OP98