Karsten Holst 50 år

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er godt nok kun et rygte. Men i anledning af at formanden for organisationsudvalget, Karsten Holst Nielsen, fylder 50 år den 9. december, bringer vi det alligevel. Altså- det forlyder, at Karsten Holst engang på et arbejdsmiljøkursus har vundet et billardspil over en af Lærerforeningens største hajer på området. Nu er det sagt. Og tillykke!

Dokumenteret er det derimod, at Karsten Holst er meget populær, altid velforberedt og har et temperament, der hellere underspiller end overspiller. Han kan være hård ved sagen, men han er blid over for personen.

Fødselaren har sine rødder i det sydsjællandske. Han blev uddannet fra Vordingborg Seminarium i 1971 og blev straks ansat på Kastrup Centralskole i samme by. Dér er han stadig ansat, men de ser ham mest ved festlige lejligheder, for siden 1984 har han været frikøbt først noget og senere helt til fagligt arbejde. Han blev i 1984 valgt ind i styrelsen i Stege-Vordingborg Lærerkreds, og den 1. januar 1988 blev han kredsformand.

I november 1993 kom han i hovedstyrelsen, fordi han var suppleant for Anni Herfort. Per 1. januar 1996 er han valgt til hovedstyrelsen og indtræder også i januar 1996 som formand for organisationsudvalget og medlem af forretningsudvalget.

Han er god til at rage arbejde til sig. Hvis han ser en opgave vinke i det fjerne, mener han straks, at det er ham, der skal udføre den, lyder et skudsmål. Og han har et klart blik for Lærerforeningens udviklingsmuligheder.

Han er også god til at holde fri, når han gør dét. Enten det foregår på vandring i Colorados bjerge, hvor han alt for pludseligt mødte en bjørn, eller det foregår på bilferie eller i båd. Vennerne har ofte moret sig over al hans istandgørelse af båden i mange måneder, hvorefter han tog et par meter ud fra stranden og smed ankeret. Der skulle slappes af.

Til fester vil han gerne stå for musikken - fra Beatles til Michael Jackson. Måske stiller han endda selv op som Cliff Richard. Og er der en guitar, giver han gerne et nummer.