Kærestebreve på museum

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Påårets juleudstilling på Post og Tele Museum i København er der rig lejlighed til at samle inspiration til at gøre årets julekort - eller brevene til den udkårne - lidt mere kunstneriske. I hvert fald hvad angår udsmykningen. Her kan man nemlig se et udvalg af de kærlighedsbreve, som hollandske Viktor sendte til Ina i København i slutningen af 60'erne. Viktor IV, som han kaldte sig, var en pioner inden for det, vi i dag kender som mail art. Hans breve var kunstværker: konvolutterne var gamle, gulnede papirsposer udsmykket med smukke billeder klippet ud af farvestrålende blade. På udstillingen, som er åben til 17. januar 1999, kan både børn og voksne fremstille og sende usædvanlige breve.

I forbindelse med udstillingen er bogen 'Viktor IV Envelopes' udkommet på Brøndums Forlag. Den kan købes i museumsbutikken på Post og Tele Museum eller hos boghandleren.