Jørgen Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 14. september modtog vi på Hertug Hans Skole det triste budskab, at vores afholdte kollega, viceinspektør Jørgen P. Nielsen, var død. Gennem et år har vi fulgt Jørgens udmarvende kamp mod kræften. En svær tid, hvor vi med ham søgte at bevare troen og håbet - forgæves. Jørgen blev kun 58 år.

Egenskaber som flid, dygtighed, præcision, bestemthed, hjælpsomhed samt overblik og lune var kendetegnende for Jørgen. Han var matematikeren med det humanistiske livssyn. Han elskede sit fag og arbejdede for at fastholde dets niveau - uden dermed at blive fagligt snæversynet.

Med sit jævne, ligefremme væsen og sin evne til at snakke med andre var Jørgen en særdeles vellidt kollega. Han var ikke meget for forloren tale og svulstige manerer, men elskede et kvikt svar på en humoristisk replik. Ikke kun kolleger, men også mange af de store elever har hos ham fået gode råd og en hjælpende hånd, når fremtiden virkede uoverskuelig.

Jørgen stod for de værdier, der kendetegner Hertug Hans Skole, og det er svært at fatte, at han ikke er blandt os længere. Det tungeste savn bæres dog af den familie, han alt for tidligt måtte forlade: Connie og sønnerne Odleif og Thorstein, som vore tanker går til.

Æret være Jørgens minde.

Kollegerne på Hertug Hans Skole

Haderslev