Stressede børn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stress er ikke kun en lidelse for voksne. En rapport fra Kolding viser, at hver tredje elev i kommunens 5.-klasser har problemer med at falde i søvn om aftenen.

- Det er ret chokerende, at så mange har søvnproblemer. Årsagen er, at de har en stresset hverdag med skolegang, pasning om eftermiddagen, sportsaktiviteter og besøg hos Tante Olga om aftenen. Børnene skal meget ofte fire-fem ting efter skoletid, og det betyder, at de ikke har overskud til at lave lektier. Om aftenen er de så stressede, at de ikke kan falde i søvn. Det må være op til forældrene at slå bremsen i, så eleverne får en mindre stresset hverdag, siger Inger Bollerup, der er koordinator for Kolding Kommunes sundhedsfremmeprojekt, til JydskeVestkysten.

Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse besvaret af 500 elever. Den viser, at ti procent af børnene tager smertestillende medicin. Mange af pigerne gør det, fordi de har ondt i maven eller hovedpine. Hvis drengene har det på samme måde, er de mere tilbøjelige til at blive hjemme fra skole.

Powered by Labrador CMS