Frikvarter

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Krigsforberedelser

Jeg havde simpelthen lyst til at tage i Fremmedlegionen. Det tror jeg, at mange unge mænd har i dag, fordi vi er vokset op med alle de kvindelige pædagoger og lærere.

Peter Hovmand 1998

Rekrutskole

For at blive optaget i pavens schweizergarde skal man fremvise attest fra sit hjemsogns præst på, at man har hørt efter i katekismustimerne.

Ifølge Hugues de Würstemberger

Strategisk tilbagetog

Dybest set var det godt, at vi danske tabte så mange krige, for herved blev landet på elegant vis mindre og mindre, til det fik sin 'naturlige størrelse'.

Ifølge Uffe Storgaard

Krigsinvalid

Majoren i vor stad har i sandhed givet alt for fædrelandet: en kardæsk tog hans ben, messerommen hans lever, en lejrskøge hans sundhed og feltpræsten hans barnetro.

Magnus Juul Snede

Hjemmeværn

Der er dage med pubertetsbørn, hvor man ønsker, at man havde været på sergentskole og ikke seminariet.

Ninon Schloss

Kastevåben

Jeg går altid med et projektil i brystlommen. Det kunne redde mit liv, hvis nogen skulle smide en bibel efter mig.

Woody Allen

Kuglesprøjte

Som chef for det amerikanske marinekorps' snigskytteskole vil jeg gerne udtale, at jeg finder Rambo forfærdelig, fordi han ødsler med ammunitionen.

Oberstløjtnant David Willis

Hærvejen

Hærens veje er uransagelige.

Forhenværende major

V.Ø. Jensen