OECD

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)

Ifølge Artikel et i Konventionen underskrevet i Paris den 14. december 1960 vil OECD fremme de planlagte politikker:

- at opnå den højeste bæredygtige økonomiske vækst og beskæftigelse og en stigende levestandard i medlemslandene, samtidig med at den finansielle stabilitet bibeholdes og således bidrager til udvikling af verdensøkonomien.

- at bidrage til sund økonomisk ekspansion i såvel medlemslande som ikke-medlemslande i den økonomiske udviklingsproces, og

- at bidrage til ekspansion af verdenshandlen på et multilateralt, ikke-diskriminerende grundlag i overensstemmelse med internationale forpligtelser.

De oprindelige OECD-medlemslande er Østrig, Belgien, Canada, Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Island, Irland, Italien, Luxemburg, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Storbritannien og USA. Senere er følgende lande blev medlemmer: Japan (1964), Finland (1969), Australien (1971), New Zealand (1973), Mexico (1994), Tjekkiet (1995) og Ungarn (1996). EU-Kommissionen deltager i OECD's arbejde (Artikel 13 i OECD-Konventionen).jvo

Powered by Labrador CMS