Juleeventyr for store og små

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nu er det snart jul, og hvad er mere hyggeligt end at krybe i ly af kulden og læse højt fra de gamle juleeventyr. Men hvis man synes, at man har hørt de gamle travere lige lovlig tit, kunne det måske være en ide at få fat i Rune T. Kiddes nye bog 'Det rimer nu til juleflæsk'. Her kan man blandt andet læse den oprindelige udgave af 'Peters jul'. Ifølge Rune T. Kidde er det nemlig ham og ikke Peter Faber, der står bag den gamle klassiker. Ikke nok med, at Peter Faber uden tilladelse har digtet videre på historien, han har også gjort det i adskillige årtier, inden Rune T. Kidde blev født. Ifølge Rune T. Kidde begynder 'Peters jul' således:

'Jeg glæder mig i denne tid

mor brak et ben i sneen hvid,

så ved jeg, julen kommer.

Min far hver dag i byen går

med hængerøv og hentehår

og hul i sine lommer.'

Rune T. Kidde har tidligere haft andre eventyr under kærlig behandling. Vi nævner i flæng 'Klaskepot', 'Den lilla Møghætte og Pulven', 'Hærge Hans og Grimme Grete' og 'Snøfthvide og de syv gorillakrigere'.

Forfatteren mistede synet i 1990, og siden er det Jørgen Mogensen - manden bag 'Poeten og Lillemor' - der har lagt tegnekridt til Rune T. Kiddes univers.

På forlaget Modtryks hjemmeside kan man læse mere om både Rune T. Kidde og 'Det rimer nu til juleflæsk': www.modtryk.dk.

'Det juler nu til kimefest, i støvregn og en smule blæst, aldeles som det plejer.' Rune T. Kiddes bog 'Det rimer nu til juleflæsk' er fuld af vanvittige og morsomme juleeventyr

Powered by Labrador CMS