Bachelorgrad ønskes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Karriererne mellem kandidatuddannelserne på de højere læreanstalter og de mellemlange videregående uddannelser skal nedbrydes. En mellemlang videregående uddannelse bør give bachelorstatus.

Den holdning gav Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråds (FTF) formand Anker Christoffersen klart udtryk for på FTF's repræsentantskabsmøde. Men han er ikke tilfreds med undervisningsministerens nye institutionsredegørelse.

- Jeg beklager stærkt, at den ikke indeholder et klart tilsagn om, at de mellemlange videregående uddannelser skal tildeles bachelorgrad. Spørgsmålet holdes igen åbent, hvad der er særdeles utilfredsstillende. Alle ved, at vi vil den vej, sagde Anker Christoffersen.

Jørgen Stampe understreger, at FTF's arbejde for at give mellemlange videregående uddannelser bachelorstatus har stor betydning for lærerne.

- Vi vil have anerkendt læreruddannede på bachelorniveau og ikke bare professionsbachelor. Det er vigtigt, at vi får direkte adgang til vores efteruddannelser - til kandidatuddannelsen på Lærerhøjskolen. Og vi mener, at den læreruddannelse, vi har nu - fireårig, med en afsluttende specialeopgave - legitimerer, at vi er studieegnede på bachelorniveau. Vi bør kunne gå ind og læse cand.pæd.pæd. eller cand.pæd.psych., siger Jørgen Stampe.ms

Powered by Labrador CMS