Skole-IT

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I skoleverdenen har e-læring allerede trådt sine spæde skridt. Mange lærere har allerede haft en smagsprøve med det pædagogiske kørekort. Dette efteruddannelsesforløb er et fjernundervisningsforløb, hvor de fleste undervisningselementer udveksles over Internettet imellem kursist og vejleder. Det pædagogiske kørekort viser, at læring og viden godt kan gå hånd i hånd. Udgangspunktet er IT-færdigheder, men læringsmålet ikke kun IT, det er også ment som et pædagogisk/teammæssigt kompetenceløft.

Hvorvidt det pædagogiske kørekort er en god måde at drive undervisning på, er en smagssag. Men kursets popularitet dokumenterer en stigende interesse for at være med, hvor der sker noget toneangivende med IT. Læs mere på www.skole-it.dk

Det er svært at beskrive, hvad e-læring går ud på - det er lettere at erfare. Derfor anbefaler vi, at du slår et smut forbi www.whatistype1diabetes.com/, et spændende forløb, der henvender sig til unge 'type 1-diabetikere' imellem 12-18 år.

Denne uges NETopNU er redigeret af Jimmi Hansen og Christian Ravn