Henry Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 12. oktober 2000 modtog vi meddelelsen om, at vor kollega Henry Nielsen var afgået ved døden i en alder af kun 58 år.

Henry Nielsen blev ansat ved Øster Starup Skole i 1971 og fungerede her til efteråret 1999, hvor han på grund af sygdom måtte indstille undervisningen.

Det var især fysikken, der havde Henry Nielsens interesse. Talrige elever har han indført i fysikkens forunderlige verden, og han står uden tvivl i disse elevers erindring som en institution i institutionen, synonym med sit fag.

Som ansvarlig for skolens tekniske udstyr ydede Henry Nielsen en uvurderlig indsats og var en stor hjælp for sine kolleger i den daglige undervisning.

Denne hjælpsomhed rakte langt ud over skolen. Havde man behov for hjælp, kunne man altid regne med Henry Nielsen.

Som modvægt til alt det tekniske og eksakte interesserede Henry Nielsen sig også for det mere følelsesbetonede, blandt andet musikken havde en stor plads i hans hjerte. Han var et festmenneske og dermed en vigtig del af skolens sociale liv.

Som nygift og nybagt husejer havde Henry Nielsen taget hul på en ny epoke i sit liv, men den skulle kun komme til at vare godt et år.

Vi vil savne ham både i og uden for skolen, og vore tanker samler sig nu om Henry Nielsens efterladte kone Rita og hans øvrige familie.

På Øster Starup Skoles vegne

Hans Hellesø