FTF i fremtiden

Fremtidens arbejdspladser var til debat på FTF-kongres

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Globalisering, ledelse og informationsteknologi var nogle af de emner, der var til debat på den kongres, som FTF (Fællesrådet for danske Tjenestemands- og Funktionærorganisationer) afholdt i sidste uge.

'Man hører ofte, at vi bliver nødt til et eller andet på grund af den økonomiske globalisering. Men der må vi sige: Spis brød til! For ofte ligger der en politisk dagsorden bag. Dilemmaet ligger i at skabe plads til både lokaleren, globaleren og indvandreren'.

Sådan indledte lektor Helge Hvid sin fremlæggelse af det debatoplæg, som han og lektor Klaus T. Nielsen har skrevet. Oplægget påpegede seks dynamiske faktorer, der kommer til at påvirke fremtidens FTF-arbejdspladser.

Ud over de allerede nævnte blev der talt om service som sektor, individualisering og faget. Helge Hvid sagde, at der ingen fare er for FTF-medlemmernes muligheder for arbejde i fremtiden, fordi han mener, at der vil være en konstant vækst i social-, uddannelses- og sundhedssektoren.

'FTF-medlemmerne skal nok overleve, men spørgsmålet er hvordan. I kan være sikre på arbejde, men kan I også være sikre på tilfredsstillelse i arbejdet? Det er der, der skal tages fat', sagde han.

I den korte efterfølgende debat blev der talt meget om solidaritet. Solidaritet mellem de enkelte medlemmer, mellem de tre hovedgrupper, statsansatte, privatansatte og kommunalansatte, og endelig også mellem FTF og de to andre hovedorganisationer. En opfordring til at føre diskussionen videre ud til de regionale møder og amtskredse blev bekræftet af FTF's formand Anker Christoffersen.Læs mere om FTF-kongressen på www.ftf.dk