Hans Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Hans Jensen, Gammel Rye, er død, 82 år. Hans Jensen var oprindelig i gang med en landbrugsuddannelse med henblik på ad åre at overtage den fædrene gård. Det måtte han opgive på grund af sygdom og blev i stedet for optaget på seminariet i Gedved, hvor han dimitterede fra i 1945. Det første embede blev i Agerbæk, hvorfra han flyttede til Gammel Rye som landsbylærer i 1951, og her blev han, til han blev pensioneret i midten af firserne. Hans Jensen var meget glad for at være lærer, og han var en glimrende og lun fortæller. Ud over almindelige fag var det især fagene sløjd, formning og gymnastik, der havde hans interesse, og det har børnene i Gammel Rye haft megen glæde af. Han var håndsnild og også delingsføreruddannet fra Ollerup.

Ud over sin lærergerning interesserede Hans Jensen sig også for det organisatoriske og blev som en af 'oprørerne' fra landsbygruppen indvalgt i DLF's hovedstyrelse i 1960. Det blev til en 12-års periode, som blev efterfulgt af lige så mange år som revisor i foreningen. I Lærerstandens Brandforsikring var Hans Jensen medlem af repræsentantskabet og revisor i en årrække. På den lokale front nød sparekassen, sportsforeningen og husflidsforeningen gavn af Hans Jensens arbejde.

Herudover var Hans Jensen en ivrig møntsamler og holdt af at fremstille ting i sten og træ. Hans Jensen var i mange år leverandør af ferler til DLF, som brugte disse til gaver ved kredsjubilæer og lignende. Talrige fotos af begivenheder i DLF og Lærerstandens Brandforsikring blev det også til, og mange har han glædet med sine billeder. I sit otium fik Hans Jensen sammen med sin kone Edith tid til mange og spændende udenlandsrejser og gode ophold i deres dejlige sommerhus i Blokhus.

Et langt, virksomt og muntert liv er slut, og vi er mange, der har mistet en god ven og kammerat.

Andreas Henneberg