Kamp om lærere

Kolding har brug for omkring 350 nye lærere de næste ti år

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For nogle år siden forlod ældre lærere Kolding Skolevæsen i forbindelse med etablering af fratrædelsesordninger. Nu overvejer man at gøre arbejdet ekstra attraktivt for de ældre lærere for at få nogle af dem til at blive nogle år længere, måske med reduceret timetal, fordi der vil blive lærermangel.

Kolding Kommune forventer, at elevtallet stiger med 1.700 elever inden for de næste ti år. Alene frem til år 2000 vil der være en stigning på 700 flere børn.

Mellem 140 og 150 ekstra lærere regner kommunen med at skulle ansætte alene på grund af det stigende børnetal. Dertil kommer, at kommunen har en del ældre lærere ansat, så man kan forvente en stor udskiftning blandt lærerne i de kommende år. I alt 325 til 350 nye lærere regner kommunen med at skulle ansætte inden for de næste ti år. Der er i dag ansat 550 lærere i kommunen.

- Det er en stor stigning, så derfor vil vi både markere os på landsplan og sørge for, at de nyuddannede lærere får de rigtige stillinger fra begyndelsen, siger lærernes kredsformand i Kolding, Aksel Jørgensen.

En herlig opgave

Kredsen vil oprette erfaringsgrupper for de nyuddannede lærere, hvor de kan mødes og tale sammen. Samtidig er der nedsat en gruppe bestående af nyansatte lærere, folk fra skoleforvaltningen og lærerkredsen, der i fremtiden vil tage ud på seminarierne og fortælle om Kolding Skolevæsen.

Skoledirektør i Kolding, Ib Hansen, kalder det for en herlig opgave at skulle ansætte så mange nye lærere. Samtidig kræver det et kæmpe beredskab at få ansat de rigtige og give dem en god indslusning, mener han.

- De midaldrende lærere bliver nøglepersoner i indslusningen af de nye lærere, og det er da dejligt at kunne komme med en positiv løsningsmulighed. At det bliver dem, der skal videreføre en kvalitet i folkeskolen. Det er rart oven på alt det negative, der har været sagt om de midaldrende lærere i den seneste tid, siger Ib Hansen.

hela