Hold på lønnen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forberedelser til forårets overenskomstforhandlinger ulmer overalt, og økonomiminister Marianne Jelved maner til besindighed omkring lønstigninger.

- Den gunstige udvikling på arbejdsmarkedet har fået nogle til at finde de gamle reflekser frem og stille krav om store lønstigninger ved overenskomsterne. Hvis man gør det, har man åbenbart intet lært, men til gengæld glemt, hvor galt det gik som følge af lønfesten efter opsvinget i 80'erne. Da måtte der ydes ambulancetjeneste til konkurrenceevnen i form af hovsa-indgreb bestående af nedsættelse af arbejdsgivernes betaling af en række sociale bidrag og indførelse af ambi'en.

Mon ikke det efterhånden på baggrund af blandt andet disse erfaringer står klart for de fleste, at generelle lønstigninger ikke gavner nogen. Tværtimod, skriver Marianne Jelved i Det Fri Aktuelt den 24. oktober.

Powered by Labrador CMS