Bestyrelse bakker rektor op

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bestyrelsen for Danmarks Lærerhøjskole bakker skolens rektor, Tom Ploug Olsen, op i sagen om afskedigelsen af tre medarbejdere.

Efter bestyrelsens møde i sidste uge siger formanden, Leif Antonsen, at man holder fast ved den plan, der er lagt for retablering af fysik- og kemimiljøet, og at man tror på, at den kan føres ud i livet på trods af den voldsomme kritik, der har været i den seneste tid.

- Bestyrelsen sluttede med at sige, at det er vigtigt, at vi holder fast i planen. Den lægger meget præcist fast, hvordan den fremtidige normering skal være, hvad det er for stillinger, der etableres, og at der skal ansættes en professor.

Den tidligere formand for den styregruppe, der var tænkt som skolens sparringspartner i opbygningen af de to fag, professor Jens Peter Jacobsen, betegner planen som komplet urealistisk efter afskedigelserne og efter, at styregruppen har nedlagt sig selv.

- Efter fyringerne bliver det meget vanskeligt at finde en ny styregruppe. De fleste fra forskningsmiljøerne i Danmark vil ikke samarbejde med Danmarks Lærerhøjskole. Jeg tror desuden ikke på, at der vil kunne findes kvalificerede ansøgere til at besætte nye stillinger i fysik og kemi. Det faglige miljø hænger i laser, fordi der ikke er medarbejdere at bygge på efter afskedigelserne.

Leif Antonsen:

- Jeg er enig med Jens Peter Jacobsen i, at man ikke bare kan plukke de nye medarbejdere ned fra træerne. Selv om opgaven bliver vanskelig, anser jeg den dog ikke for uløselig. Bestyrelsen beklager meget, at styregruppen umiddelbart ikke kan fortsætte arbejdet. Det er nu op til Lærerhøjskolen i dialog med Undervisningsministeriet at finde ud af, hvordan man kommer videre.

j